Saunat

SÄRKINIEMEN SAUNA

Sauna lämpiää tuttuun tapaan mökkiläisille ja heidän vierailleen!

Yleiset saunavuorot mökkiläisille ja heidän vierailleen

 • keskiviikkoisin miehet 18.00-19.30, naiset 19.30-21.00
 • lauantaisin naiset 18.00-20.00, miehet 20.00-22.00
 • Toukokuussa ja syyskuussa saunotaan vain lauantaisin.

Saunamaksut

 • aikuiset 2€ /kerta, sarjalippu 10€ /10 kertaa
 • lapset 10-16 v 1€ /kerta
 • yksityisvuoro 10 € /tunti. Saunan voi varata useammaksi tunniksi kerrallaan.

Saunaa vuokrataan myös ulkopuolisille vähintään kahdeksi tunniksi kerrallaan hintaan 100€ / 2h.

Saunamajurit

Saunaa lämmittävät vapaaehtoiset saunamajurit, joita ilman saunatoimintaa ei voida järjestää. Saunan avaimen omaaminen velvoittaa joko kahteen saunamajurivuoroon tai muuhun talkoopanokseen.
Saunamajuriksi voi ilmoittautua saunavastaavalle tekstiviestillä, puh. 044 7671 780 tai sähköpostitse sarmonsauna(at)gmail.com. Saunamajurit voivat halutessaan saunoa ennen majurivuoronsa alkua tai sen jälkeen

Saunavaraukset

Yksityiset saunavuorovaraukset tehdään saunalla olevaan kalenteriin, johon kirjoitetaan varaajan nimi, puhelinnumero ja mökin numero. Varauksen teko onnistuu parhaiten yleisten vuorojen aikana. Avaimesta pitää sopia saunamajurin kanssa ja tämä koskee mökkiläisten lisäksi myös ulkopuolisia varauksia. Ulkopuolisilta otetaan ylös yhteystiedot ja kirjataan majurilomakkeeseen.

Saunan vuokraukseen sisältyy sauna, saunatupa ja terassi. Saunalta löytyy Yksityistilaisuus-lappu, jonka voi halutessaan laittaa terassille näkyviin oman vuoronsa ajaksi. Samoin varattaessa saunatupa yksityistilaisuuksia varten pakettiin kuuluu myös sauna ja terassialue. Saunavarauksen tehneen tulee huolehtia siitä, että sauna laitetaan ajoissa päälle ja sammutetaan saunomisen jälkeen. Samoin varaajan tulee myös huolehtia saunomisen jälkeen omien jälkiensä siivoamisesta (roskat, tiskit, yms.). Saunan käytön ja siivoamisen ohjeet löytyvät saunalta.

Saunamaksut maksetaan yhdistyksen tilille FI11 1745 3000 0755 17 ja viestiosaan merkitään varauspäivä, varaajan nimi ja mökin numero. Maksun voi myös suoriuttaa käteisellä saunamajurille heti varausta tehtäessä.

Saunarauha

Saunalla käyttäydytään sivistyneesti, luonnonrauhaa ja ympäristöä kunnioittaen, saunarauhaa unohtamatta! Saunamajurin homma on vapaaehtoista työtä, joten suodaan myös majurille työrauha.
Saunan siistinä pysyminen edellyttää, että omat pyyhkeet, peseytymisvälineet yms. tulevat aina saunalta lähtiessä mukaan. Saunamajuri siivoaa unohtuneet tavarat pukuhuoneessa sijaitsevan penkin alla olevaan koriin, josta ne voi käydä noutamassa.

Saunarauha tarkoittaa myös sitä, että naisten saunavuoron aikaan miehet eivät voi oleskella saunatuvassa tai saunan terassilla, ja päinvastoin.

Saunatupa on myös kerhohuone

Saunatupaa voi käyttää monenlaiseen tekemiseen. Voit vaikka järjestää mökkinaapureittesi kanssa peli-illan tai tulla muuten vaan saunalle tapaamaan tuttuja! Ajan vaikkapa sunnuntaibrunssille, leivontatuokiolle tai satukirjan lukemista varten voit varata saunamajurilta. Ilmoita ajankohdasta saunan ilmoitustaululla tai Särmön Facebook-sivuilla, ja vietä mukava tuokio samanmielisten mökkiläisten kanssa.

Tiedoksi myös, että saunan ulkopuolella, saunan puoleisella seinustalla sijaitsee lukittu laatikko (aukeaa wc:n avaimella), jossa on pistorasia ja auton akkulaturi. Nämä ovat kaikkien mökkiläisten
käytettävissä.

LÄNSIULAPANNIEMEN SAUNA JA VELJESMAJA

Sotainvalidien pehmeistä löylyistä tunnettu sauna Länsiulapanniemessä toimii pääosain samalla tavalla kuin Särkiniemen saunakin. Saunan lämmityksestä huolehtivat vapaaehtoiset särmöläiset ja sotainvalidimökkiläiset. Löylyhuoneen remontin myötä vanha puukiuas on vaihdettu jatkuvalämmitteiseen Iki-kiukaaseen.

Lauantain yleisten saunavuorojen jälkilöylyt on aina varattu saunan lämmittäjälle.

Saunavuorot ja maksut

 • Yleinen saunavuoro lauantaisin: miehet 12-15, naiset 15-18, saunan lämmittäjät 18-21
 • Varattavissa yksityiskäyttöön ti-pe ja su 15-18 ja 18-21
 • Mökkiläisten lauantaivuoron maksu 3€, muut 5€
 • Mökkiläisten yksityissaunavuoron maksu 30€, muut 50€
 • Veljesmajan vuokra mökkiläiselle 100€

Veljesmaja

Mökkiläiset voivat varata Länsiulapanniemessä sijaitsevaa sotainvalidien Veljesmajaa perhejuhlien ja muiden vastaavien tilaisuuksiensa pitopaikaksi. Veljesmajaan mahtuu noin 60 vierasta, ja siellä on käytössä keittiö ja kylmä vesi. Tilaisuuksiin voi myös yhdistää saunomisen sotainvalidien saunassa (ei lauantaisin).

Veljesmaja ei sovellu kosteiden, äänekkäiden ja ympäristöä häiritsevien juhlien pitopaikaksi.

Sotainvalidien saunaa ja veljesmajaa voi tiedustella Sotainvalidien kesämajayhdistyksen sihteeriltä.