Mökkiläisille

Jäteastiat

Särmöllä on kuusi jäteastiaa alueella ja ne on tarkoitettu vain talousjätteille, ei mökkien purkujätteille eikä muulle mökkiromulle. Muut kuin talousjätteet mökkiläisten pitää itse viedä kierrätykseen tai jäteasemille. Remeo Oy vastaa jäteastioiden tyhjentämisestä.

Ongelmajäte, vanhat huonekalut, liedet sekä muu suuri jäte on itse toimitettava pois, eikä niitä saa jättää kehikkoon tai luontoon (muista kevään/kesän kierrätyspäivät). Vanhat televisiot, näytöt, paristot ja muut sähkölaitteet voi viedä veloituksetta kierrätettäväksi Jätkäsaaressa sijaitsevan Verkkokauppa.comin huoltoon. Huolto sijaitsee talon 3. kerroksessa ja se on auki samaan aikaan kuin myymälä. Muut ongelmajätteet tulee toimittaa ongelmajätteiden vastaanottopisteisiin. Lisätietoa jätehuollosta saa HSY:n internet-sivuilta osoitteesta www.hsy.fi. Helsingin kaupungin määräysten mukaan jätteiden kompostointi mökkialueella on kielletty eikä minkäänlaisia yksittäisiä komposteja saa perustaa alueelle.

Pienten kaupungin hoitamien roska-astioiden ja alueella olevien penkkien kunnosta vastaa Helsingin kaupunki ja siellä Timo Hyvönen, puh 0400-843312.

Vesiasiat

Alueellamme on kesävesi ja sen runkoputkiston huolto päävesiliittymästä vesiposteille asti kuuluu kaupungille. Vesipostien ylläpito puolestaan kuuluu Särmölle ja viallisista hanoista voi ilmoittaa sähköpostilla Särmön sihteerille. Vesiposteilta edelleen mökeille vedettyjen vesiputkien ja laitteiden ylläpito ja huolto kuuluu yksittäisille mökkiläisille. Mökkiläisten on itse pidettävä mökille vedetyt vesilaitteet kunnossa.

Käymälät

Mökkiläiset voivat lunastaa omakustannushintaan käymälöiden avaimen saunamajurilta. Saunan takana ja Veijarivuoren puistossa olevat käymälät ovat myös invakäymälöitä. Eerola-Yhtiöt Oy tyhjentää käymälät säännöllisesti kolmen viikon välein. Juhannuksen jälkeen on ylimääräinen tyhjennys.

Jokainen mökkiläinen voi omalta osaltaan vaikuttaa oman ja alueen viihtyvyyteen pitämällä jäteastiat / kehikot, käymälät ja niiden ympäristön siistinä.

Pysäköinti

Puistoalueella on autojen pysäköinti kielletty! Ainoastaan huoltoajo on sallittu, minkä jälkeen auto on ajettava puiston ulkopuolella oleville parkkialueille. Alueella olevista väärin pysäköidyistä autoista voi ilmoittaa lappuliisoille puh 050-3421559.

Jos huomaat alueella luvatonta tulentekoa tai muuta häiriköintiä mihin tarvitaan virkavallan apua soita poliisit paikalle puh 10022. Palokunnan tai ambulanssin voit tarvittaessa hälyttää numerosta 112.

Maksut 2019

 SärkiniemiLänsiulapanniemi
Jäsenmaksu ja kannatusjäsenmaksu10 €10 €
Maanvuokra 395 € 395 €
Huoltomaksu 75 €
Hallintomaksu10 €

Mökkiläiset tulevat saamaan postitse laskun, johon on merkitty valmiiksi mökkikohtaisten maksujen suuruus ja viitenumero. Käytä viitenumeroa maksaessasi. Jos maksuissa on epäselvyyttä, ota yhteys yhdistyksen sihteeriin (yhteystiedot).

Länsiulapanniemen puolella on lisäksi oma huoltomaksu.