Tapahtumakalenteri

Vuosi 2020

Vuosikokous pidetään sunnuntaina 6.9.2020 klo 15 alkaen Töölön kirjastossa, Mika Waltari -salissa. Kokouskutsut lähetetään elokuussa.

Vaihtolavat Särkiniemessä 22.5.-25.5.

Särmön saunan läheisyyteen ja kokkokallion WC:n viereen tuodaan jätelavat, joihin voi tuoda mökkeihin kertynyttä pois heitettävää tavaraa. Lavoille voi tuoda esimerkiksi huonoksi menneet pihakalusteet ja muut rikkoutuneet tavarat. Pakkaathan lavalle menevät jätteet mahdollisimman pieneen tilaan.
Lavalle ei saa tuoda ongelmajätettä kuten akkuja, pattereita, maaleja tai lääkkeitä eikä myöskään sähkölaitteita kuten televisioita, tietokoneita, liesiä tai jääkaappeja. Myöskään puutarhajäte ei kuulu lavalle.
Lavat tuodaan Särkiniemeen pe 22.5 klo 16-18.00 välillä ja haetaan pois ma 25.5 klo 6-9.00 välillä.

Siirtomökit

Maanvuokrasopimuksen mukaisesti ”Vuokramies sitoutuu huolehtimaan kustannuksellaan omistamansa ns. siirrettävän kesämajan ja siihen liittyvien rakennelmien ja rakenteiden poistamisesta vanhalta kesämajan pitopaikalta sekä sen lähiympäristön siivoamisesta 31.12.2020 mennessä.”

Uuden mökin rakentamisesta tulee aina sopia etukäteen Särmön hallituksen kanssa.

Tietoa aiemmilta vuosilta siirtomökeistä

Särmön vuokrasopimusten yhdistäminen yhdeksi ja siirtomökkien siirtymiseen liittyvät velvoitteet

Helsingin kaupunki on päättänyt Särmön maanvuokrasopimusten yhdistämisestä yhdeksi sopimukseksi. Kaupungin päätös löytyy täältä: https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2018-012978/

Päätöksessä liitteenä myös sijoituskartat.

Mahdollisuus kommentoida uusia siirtomökkipaikkoja

Särkiniemen mökkiläiset ry

Arvoisa mökkiläinen,

Niin sanottujen siirtomökkien vuokrasopimukset Särmön alueella päättyvät 2018 lopussa. Helsingin kaupungin kanssa tehdyn yhdistyksen maanvuokrasopimuksen mukaan kaupunki ilmoittaa poistuvien kesämajojen omistajille tarjottavista korvaavista paikoista yhdistykselle. Korvaavat paikat on yhdistyksen osoitettava siirtyville mökeille kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kaupunki on niistä ilmoittanut, arpomalla tai muuten tasapuolisella tavalla.

Kaupungin osoittamat paikat ovat muiden mökkien lomassa sekä Särkiniemessä että Länsiulapanniemessä. Paikat on arvottu 25.11. 2018 kaupungin hyväksymällä arvontatavalla siirtomökkiläisten kesken. Siirto liittyy vahvistettuun Särkiniemi-Veijarivuoren alueen asemakaavaan, jossa on suunnitelma Lauttasaaren rantareittien muokkaamisesta tulevina vuosina sekä Krimin sodan aikaisten linnoitusraunioitten muinaismuistolakiin perustuva suojelu.

Siirtomökkien uudet paikat ovat nähtävillä Särmön nettisivuilla: sarmo.fi/tapahtumakalenteri

Yhdistys on neuvotellut maanvuokrasopimuksen nopeasta siirtomääräyksestä poikkeavan aikataulun. Siirtomökkiläisten tulee siirtää mökkinsä ja ennallistaa mökin alue vuoden 2020 loppuun mennessä. Uuden mökin rakentaminen voi tapahtua myös hieman myöhemmin.

Voit kommentoida siirtomökkien uusia paikkoja kirjallisesti hallitukselle 30.1.2019 mennessä. Hallitus korostaa, ettei sillä ole valtuuksia kommentoida paikkoja eikä vaikuttaa niihin, sillä kaupunki on yksiselitteisesti osoittanut paikat Särmölle. Hallitus ei voi taata sitä, että kaupunki suostuu yhteenkään ehdotukseen paikkojen muutoksista. Hallitus voi kuitenkin lähettää mahdolliset mökkiläisten kommentit uusien mökkipaikkojen tarkasta sijainnista kaupungille. Paikkoja ei voi poistaa eikä siirtää kauas merkitystä paikasta, sillä paikat on jo jaettu siirtomökkiläisille Helsingin kaupungin ohjeistuksen mukaisesti.

Voit lähettää mahdollisen kommenttisi koskien paikkoja Särmön sihteerille kirjallisesti osoitteeseen sarmo.sihteeri@gmail.com tai postitse:
Särkiniemen mökkiläiset ry
c/o Sissi Huhtala
Heinäpellonkuja 1 D 24
00700 Helsinki

Ystävällisesti

Särmön hallitus

Siirtomökki -päivitys 11.11.2018

Siirtomökkipaikat jaetaan kaksivaiheisella arvonnalla. Siirtomökkiläisille on arvottu valintanumero, jonka mukaisessa järjestyksessä he valitsevat uuden mökkipaikan.
Mökkipaikkojen valintakokous pidetään marraskuun lopussa. Siirtomökit tulee purkaa 31.12.2020 mennessä.

Siirtomökit

Hei kaikki mökkiläiset ja muut asiasta kiinnostuneet,

Särmön hallituksen edustajat kävivät 25.9.2018 neuvottelemassa kaupungin edustajien kanssa ns. siirtomökkien asiasta.

Kaupungin edustajat ilmoittivat toteuttavansa kaupungin hallituksen 13.5.2013 tekemää päätöstä, jossa siirtomökeille luvattiin vain 3 vuoden sopimus. Tähän sopimukseen saatiin sittemmin 2 vuoden jatkoaika.

Tämä tarkoittaa, että niille 23 mökille, joilla on ollut ns. siirtomökkisopimus, kaupunki osoittaa uudet paikat (alustavasti 18 paikkaa Särkiniemen-Veijarinvuoren alueella ja 6 paikka Länsiulapanniemessä) ja tulee edellyttämään näillä näkymin, että siirrot tapahtuvat vuoden 2020 lokakuuhun mennessä.

Särmön hallitus kokoontuu viikolla 41 päättämään, miten paikkojen arvonta tapahtuu. Tarkemmin asiasta tiedotetaan suoraan siirtyvien mökkien omistajille.

Muiden kuin siirtyvien mökkien omistajien kannattaa tutustua alla oleviin karttoihin,  joista käy ilmi uusien mökkipaikkojen vielä vahvistamattomat sijainnit, joista kuitenkin suurin osa pitänee paikkansa. Mahdollisesti oman mökin lähelle tulevista uusita mökeistä on syytä kertoa, jos vaikka on myymässä mökkiään.

Alla hallituksen kirje asiasta mökkiläisille, sekä kolme tähän liittyvää karttaa. Lisäksi Särmön ja Länsiulapanniemen saunoille on viety Lauttasaaren Särkiniemen, Veijarivuoren ja Länsiulapanniemen kansanpuistot – Kesämajojen siirtosuunnitelma ja kehityskuva -luonnos luettavaksi.

Kirje mökkiläisille

Särkiniemi_Särmö

Veijarivuorenpuisto_Särmö