Tapahtumakalenteri

Vuoden 2018 tapahtumakalenteri ja ajankohtaisia asioita

Siirtomökki -päivitys 11.11.2018

Siirtomökkipaikat jaetaan kaksivaiheisella arvonnalla. Siirtomökkiläisille on arvottu valintanumero, jonka mukaisessa järjestyksessä he valitsevat uuden mökkipaikan.
Mökkipaikkojen valintakokous pidetään marraskuun lopussa. Siirtomökit tulee purkaa 31.12.2020 mennessä.

 

Siirtomökit

Hei kaikki mökkiläiset ja muut asiasta kiinnostuneet,

Särmön hallituksen edustajat kävivät 25.9.2018 neuvottelemassa kaupungin edustajien kanssa ns. siirtomökkien asiasta.

Kaupungin edustajat ilmoittivat toteuttavansa kaupungin hallituksen 13.5.2013 tekemää päätöstä, jossa siirtomökeille luvattiin vain 3 vuoden sopimus. Tähän sopimukseen saatiin sittemmin 2 vuoden jatkoaika.

Tämä tarkoittaa, että niille 23 mökille, joilla on ollut ns. siirtomökkisopimus, kaupunki osoittaa uudet paikat (alustavasti 18 paikkaa Särkiniemen-Veijarinvuoren alueella ja 6 paikka Länsiulapanniemessä) ja tulee edellyttämään näillä näkymin, että siirrot tapahtuvat vuoden 2020 lokakuuhun mennessä.

Särmön hallitus kokoontuu viikolla 41 päättämään, miten paikkojen arvonta tapahtuu. Tarkemmin asiasta tiedotetaan suoraan siirtyvien mökkien omistajille.

Muiden kuin siirtyvien mökkien omistajien kannattaa tutustua alla oleviin karttoihin,  joista käy ilmi uusien mökkipaikkojen vielä vahvistamattomat sijainnit, joista kuitenkin suurin osa pitänee paikkansa. Mahdollisesti oman mökin lähelle tulevista uusita mökeistä on syytä kertoa, jos vaikka on myymässä mökkiään.

Alla hallituksen kirje asiasta mökkiläisille, sekä kolme tähän liittyvää karttaa. Lisäksi Särmön ja Länsiulapanniemen saunoille on viety Lauttasaaren Särkiniemen, Veijarivuoren ja Länsiulapanniemen kansanpuistot – Kesämajojen siirtosuunnitelma ja kehityskuva -luonnos luettavaksi.

Kirje mökkiläisille

Särkiniemi_Särmö

Veijarivuorenpuisto_Särmö

Särmön vuosikokous

Särmön vuosikokous pidettiin tiistaina 22.5.2018 alkaen klo 18 Veljesmajalla, Länsiulapanniemessä. Kokoukseen osallistui 46:n kesämajan edustajia.

Ympäristön siivoustalkoot

Mökkiympäristöä on siivottu toukokuussa.

Kevään kierrätyspäivät la 16.6. – su 17.6.

Särmön saunan läheisyyteen ja kokkokallion WC:n viereen tuodaan jätelavat, joihin voi tuoda mökkeihin kertynyttä pois heitettävää tavaraa. Lavoille voi tuoda esimerkiksi huonoksi menneet pihakalusteet ja muut rikkoutuneet tavarat. Pakkaathan lavalle menevät jätteet mahdollisimman pieneen tilaan. Saunan lavan vieressä on lauantaina klo 11-13 vaihtotori jonne voi tuoda ehjät tarpeettomat tavarat kiertoon ja tulla tekemään löytöjä!

Huom! Palava puutavara kannattaa tuoda suoraan Särmön saunan taakse, jonne kertynyt puutavara kuljetetaan juhannuksena kokkoon. Lavalle ei saa tuoda ongelmajätettä kuten akkuja, pattereita, maaleja tai lääkkeitä eikä myöskään sähkölaitteita kuten televisioita, tietokoneita, liesiä tai jääkaappeja. Myöskään puutarhajäte ei kuulu lavalle.

Juhannuksen kokkotalkoot to 21.6.

Kokoontuminen Särmön saunalla, josta rakennustarpeet kuljetetaan kokkokalliolle. Talkoolaisille luvassa soppaa ja saunomista.

Juhannus pe 22.6. – la 23.6.

Erittäin suosittu Särmön juhannus järjestetään perinteiseen tapaan! Juhannusaattona lämpiää sauna mökkiläisille ja heidän vierailleen, mikäli saunamajuri löytyy (normaalin hinnaston mukaan): Naiset klo 14-15:30 / Miehet klo 16-17:30. Seuraa ilmoittelua saunan ilmoitustaululla ja Särmön Facebookissa.
Juhannuskokko sytytetään aattona kokkokalliolla klo 20:00. Ilmoittaudu mukaan talkoolaiseksi intosi ja aikataulusi mukaan! Sitova ilmoittautuminen Facebook-ryhmässämme.
Juhannuspäivän saunavuorot ovat normaalisti lauantaivuorojen mukaiset, mikäli saunamajuri ilmoittautuu. Seuraa Särmön Facebook-sivuja!

Mökkikauden päättäjäiset la 6.10.

Tarkempi ohjelma ja aikataulu tarkentuvat kesän mittaan, joten seuraa ilmoittelua alueen ilmoitustaululla ja nettisivuilla.